Ontharing/Waxing

Ontharing/Waxen

Waarom Waxen?

Doordat bij waxen de gehele haar inclusief de wortel wordt verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (ongeveer twee weken) en komen ze een stuk zachter en ook dunner terug.
Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid dan het gebruik van ontharingscrème.

Met een wax behandeling blijft je haar gemiddeld 2 tot 4 weken langer weg. De haren komen zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

Geen last van pijnlijke stoppels zoals bij scheren wel het geval is. Haartjes die helemaal opnieuw moeten groeien zijn een stuk zachter en dunner. Bovendien groeien de haren minder snel terug.
Met harsen heb je dus langer plezier van gladde benen, oksels en andere plekken waar je harst.

Maar over het algemeen kunnen we stellen dat na het waxen de haren 3 tot 4 weken wegblijven. De eerste haartjes zullen wel al eerder zichtbaar kunnen zijn. Dit komt omdat haren in verschillende fases groeien. De haartjes die je dus eerder ziet, zijn niet de haren die gewaxed zijn

De enige manier om stoppels te verwijderen is de gehele haar te verwijderen door bijvoorbeeld epileren of waxen. Als je de hele haar verwijdert, groeit de haar na verloop van tijd weer terug met een punt en niet met een stoppel. Die ontstaan vervolgens wel weer als je gaat scheren.

Je kunt je haar elke vier weken laten waxen.
Je haar moet een halve centimeter gegroeid zijn voordat we kunnen waxen.

Als je het vanaf twee weken rekent groeit je haar rondom je bikinilijn per twee weken een halve centimeter.

Bij harsen en waxen van de haren wordt de haar verwijderd met haarwortel en haarzakje.
Het duurt een hele tijd voor de huid opnieuw een haarzakje met haarwortel heeft gevormd.
Vaak komen de haren ook niet meer op dezelfde plek terug.
De haren die terug komen zijn niet ‘afgesneden’ en groeien gewoon in een puntje.

Waxen tijdens je menstruatie is geen enkel probleem, zolang je een tampon in hebt. Veel van onze vrouwelijke klanten plannen hun Brazilian juist kort na de menstruatie, zodat juist tijdens de menstruatie de haartjes even kunnen groeien.