Hot Stone

Hot Stone

Wat is hotstone massage ?

Hotstone massage is, zoals het woord al een beetje verklapt, een massage met warme stenen tot ongeveer 50°C. Hierdoor is de massage perfect om zowel je geest en lichaam

Agenda Volgeboekt ?

Zit onze agenda volgeboekt op jouw beschikbare momenten? Laat het ons weten!

Wat moeten we weten?
Jouw beschikbare momenten (dag(en) en uur) & het type behandeling(en)

De hotstone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stress uit balans wordt gebracht.

Er wordt zowel met de handen als met de warme stenen gemasseerd. Als een lichaamsdeel is gemasseerd wordt het vervolgens toegedekt met een handdoek, zodat het lichaam heerlijk warm blijft en niet afkoelt. De gehele Hotstone Massage duurt 30 a 60 minuten.

De beste steensoorten voor hot stone massages zijn lavastenen en basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen met een hoge hardheid. Een hoge hardheid zorgt ervoor dat de stenen de warmte goed vasthouden. De beste stenen komen uit de zee of uit een rivier.

Het effect van massage is oa. het vrijkomen van endorfine en oxytocine in het lichaam. Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.

Door de massage wordt de bloedsomloop en de stofwisseling van je lichaam gestimuleerd. Je lichaam gaat harder aan de slag om afvalstoffen af te voeren en heeft daarom ook meer behoefte aan water om deze taak succesvol te vervullen. Het is daarom een aanrader om na de massage direct een glas water te drinken.